Workshops

Facebooktwitter

In het algemeen:

Tijdens de workshops wordt de menselijke anatomie op basis van de Westerse, aangevuld met de Chinese anatomie besproken. Op deze manier wordt het inzicht in onze anatomie vanuit verschillende perspectieven belicht, waarbij het ene het andere bewust niet uitsluit of waardeert. Allebei modellen spreken over hetzelfde, ons lichaam. Afhankelijk van ons eigen inzicht en misschien ook van de sport/bewegingsvorm die we zelf beoefenen helpt soms het ene model meer dan het andere om ons begrip verder te ontwikkelen.

Voor data en locaties, zie Agenda.

De workshops staan open voor ieder belangstellende. Hieraan ten gronde ligt de gedachte dat het voor elk mens die met beweging te maken heeft, een verrijking is om meer van het menselijk lichaam te weten. Na elke workshop is er meer inzicht in beweging en meer bewegingsbewustzijn. Hierdoor wordt de bewegingskwaliteit en daarmee de efficiëntie van de beweging verhoogd. Dat komt elke beweging ten goede, onafhankelijk van d’r aard.

In de workshops wordt, indien mogelijk, telkens weer een brug gelegd met de bewegingspraktijk van de deelnemers. In principe zijn er twee soorten workshops: de korte workshops van 2 uur en de lange workshops die een hele dag (van 10 tot ca. 16 uur) duren. De workshops zijn onafhankelijk van elkaar bij te wonen. De nummering heeft slechts een structurerende reden.

Korte workshops
Het skelet: de wervelkolom
Het skelet: nek en ribben
Het skelet: arm en been I en II
Het spierstelsel: Basis I en II
Bewegingsprincipes

Dagworkshops
Workshop 1: Het menselijk skelet: de extremiteiten
Workshop 2: Het menselijk skelet: de core-body
Workshop 3: Het spierstelsel
Workshop 4: De organen

Wilt u zich inschrijven voor een workshop?

Stuur dan een mail naar info@evenwicht-in-beweging.nl. Vermeld hierbij uw naam, en de datum van de workshop die u wilt volgen.

Praktische zaken:
– Tijdens de workshops wordt water, thee en koffie geschonken. Zorg zelf voor een lunch, indien van toepassing.
Belangrijk voor het volgen van de workshop:
– Zorg voor gemakkelijk zittende kleding en bovendien een extra trui/vest en warme sokken.
– Het volgen van een workshop gebeurt op eigen verantwoording. De docent is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade of letsel, opgelopen tijdens of door het volgen van de workshop.
– De deelname aan een korte workshop kost 15 euro, aan een dagworkshop 40 euro per persoon, te betalen voor begin van de workshop.
– Inschrijving tot 5 dagen voor de workshop mogelijk.
– Inschrijving voor een workshop wordt definitief door inschrijvingsbevestiging die u per mail ontvangt. Op het moment van inschrijvingsbevestiging bent u het totale bedrag voor deelname aan de workshop verschuldigd. Betaling kan per overboeking of contant voor begin van de workshop.

Wilt u liever zelf een workshop op uw eigen (les-)locatie organiseren?

Dat is in heel Nederland mogelijk.

De omschreven workshops zijn zowel inhoudelijk als ook in tijdsindeling in samenspraak te wijzigen, waarbij de eindbeslissing bij de docente ligt.
Voor de workshops is een voldoende grote ruimte nodig, zodat elke deelnemer met zijwaarts uitgestrekte armen en lang uitgestrekt kan liggen zonder daarbij een ander te raken. De vloer moet voldoende schoon zijn zodat de deelnemers erop kunnen liggen. Een houten vloer of een tatami hebben de voorkeur. Aanwezigheid van een beamer maakt ook een digitale presentatie mogelijk; anders wordt er met “flaps”  gewerkt.

Kosten per deelnemer: 
Voor een korte workshop of 1 dagdeel: 10 euro per persoon bij minimaal 8 deelnemers (bij minder deelnemers worden deze kosten iets hoger)
Voor een workshop van 2 dagdelen: 35 euro per persoon bij minimaal 8 deelnemers

Bij de kosten inbegrepen zijn:

  • de lessen zoals omschreven of zoals in samenspraak aangepast
  • hand-outs

Bij de kosten niet inbegrepen zijn:

  • Lunch
  • Water, thee, koffie en andere versnaperingen

Heeft u interesse voor het bijwonen of organiseren van een workshop stuur dan een mail naar info@evenwicht-in-beweging.nl.
De organisator doet gratis mee.